ورق شادولاین یک محصول ویژه میباشد که با عملیات گالوانیزاسیون تولید شده و در برابر تغییرات آب و هوایی هیچ مشکلی در ساختار و رنگ آن ایجاد نمی شود. برای سقف سولهها، کارخانه ها، ساختمان های ضد زلزله و کارگاه ها از ورق مقاوم و سبک وزن شادولاین استفاده می شود.در این مطلب اطلاعاتی کامل در مورد ابعاد، رنگ، کاربرد ها و مزیت های ورق شادولاین برای شما آماده شده است.
ورق شادولاین چه ابعادی دارد؟
ورقهای متنوع شادولاین در ابعاد گوناگون به صورت فابریک یا سفارشی تولید و عرضه میشوند. در کارخانهها تولیدات ورق شادولاین در سایز و ابعاد تقریبی به شرح زیر انجام میشود که عبارتند از:
• قبل از انجام خم کاری های متعدد و عملیات رول فرمینک، ورق های شادولاین معمولا ابعاد 125×100 سانتی متر دارند و بعد از خم کاری و انجام رول فرمینگ بر روی ورق ها، ابعاد آنها حدود 115×90 سانتی متر می شود.
برای انتخاب بهترین ابعاد مناسب از ورق شادولاین حتماً در زمان تهیه کردن آنها، عرض مفید ورق را به دست آورده تا اندازه آن برای نصب کاملا مناسب و استاندارد باشد. به عرض ورق شادولاین بعد از خم کاری توجهی نداشته باشید و تنها عرض مفید آن را در نظر بگیرید.
برای ورق شادولاین ضخامت تقریبی 0.3 الی 0.7 میلی متر در نظر گرفته شده است. وزن ورق شادولاین بر اساس پارامترها و ویژگیهایی مثل ضخامت، متراژ طولی، سطح رویین و جنس آن مشخص میشود، برای ابعاد مختلف از آن وزنهای متفاوتی میباشد. بر اساس نظر مشتریان، ابعاد ورق شادولاین شامل عرض و طول آن در اندازه مشخصی تعیین شده و برش می خورد.
ورق فولادی شادولاین با ویژگی هایی شامل روی اندود بودن، رنگی بودن، موج دار بودن در ابعاد متنوع راهی بازار شده است. سایز های بسیار زیادی برای طول ورق شادولاین در نظر گرفته شده ولی عرض و ضخامت آنها کاملا محدود است
رنگ در ورق شادولاین
برای زیباسازی و ایجاد لایه حفاظتی بر روی ورق شادولاین، اقدام به رنگ کردن آنها کرده تا در مقابل عوامل محیطی و خوردگی دچار زنگ زدگی و آسیب نشود.
برای تولید ورق های شادولاین از تنوع رنگی بسیار بالایی براساس کد استاندارد جهانی یا رال رنگ استفاده کرده اند. برای رنگهای پوششی در ورق های مختلف، سیستم کدگذاری جهانی تعریف شده است، که شامل رنگ های متنوع و زیبای ورق های شادولاین نیز می شود.
تمامی رنگهای سرد و گرم در ورقههای گالوانیزه شادولاین دیده میشود، معمولاً برای منعکس کردن نور مادون قرمز و کاهش حرارت در سازهها ورق شادولاین را با رنگ های سرد رنگ آمیزی می کنند.
پرکاربرد ترین و رایج ترین رنگ های ورق شادولاین شامل رنگ سفید، قرمز رال، آبی آسمانی، آبی نیسانی، رنگ جیگری، رنگ زرد، سبز، نارنجی، قهوه ای، نقره ای، طوسی، بنفش، کرم و صورتی می باشد.
ورق شادولاین چه کاربردهایی دارد؟
رنگی بودن و ظاهر بسیار زیبای ورقههای شادولاین سبب شده است که از آن برای زیباسازی و پوششهای مختلف ظاهری در اکثر سازهها استفاده شود. در قدیم برای تولیدات ساندویچ پانل در ابعاد مختلف، از ورقش دولاین استفاده میشد و امروزه کاربردهای آن بسیار متنوعتر و گستردهتر شده است. کارایی ورق شادولاین در موارد زیر به طور کامل توضیح داده شده است که عبارتند از:
- برای ایجاد سقف شیروانی و سازههای مختلف میتوان از ورق پرکاربرد شادولاین استفاده کرد.
- ورق شادولاین برای اجرای ساندویچ پانل دیواری در ابعاد متنوع، بهترین گزینه جهت استفاده است.
- افراد برای ایجاد سایه بان و ساخت سقف کارگاه و پارکینگ میتوانند از ورق شادولاین استفاده کنند.
- برای تقسیم کردن سقف کارگاه ها و پارتیشن بندی سقف در اکثر کارخانهها و سالنهای بزرگ، ورق شادولاین به کار می رود.
- میتوان برای ایجاد اتاقکهای فلزی، کانکس ها و خانه های پیش ساخته از ورق های مقاوم و سبک شادولاین بهره برد.
- ورق پرکاربرد و محکم شادولاین برای ساخت دیوار ها در سردخانه ها و سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- در ساخت اکثر سقف های کاذب و دیوارها در سوله ها و مکان های مختلف از ورق شادولاین استفاده می کنند.
مزیتهای ورق شادولاین
یکی از مهمترین مزیتهای ورق پرکاربرد شادو لاین این است که در برابر باران و باد و شرایط نامساعد آب و هوایی هیچ مشکلی در شکل ظاهری و ساختار آن ایجاد نشده، زیرا دارای مقاومت بسیار بالایی است.تغییر رنگ و شکل به هیچ عنوان در ورق مستحکم شادولاین ایجاد نشده و همواره رنگ و شکل ثابتی به همراه داشته و بادوام باقی می ماند.
ورق شادولاین به نسبت ورقههای فولادی و سایر ورقهای موجود در بازار، مزیت ها و ویژگی های خاص فراوانی به همراه دارد. مزیت ورق شادولاین در مقایسه با سایر ورقها در موارد زیر بیان شده که عبارتند از:
- ورق شادولاین به نسبت ورقهای فولادی سبکتر و کم وزنتر میباشد، با وجود اینکه بر روی سطح آن از رنگ و دو پوشش گالوانیزه استفاده شده است. به همین خاطر به جای استفاده از ورقهای سنگین فولادی، برای سقف کارخانهها و سولهها از ورق سبک وزن شادولاین استفاده خواهند کرد.
- میزان مقاومت ورق مرغوب شادولاین در مقابل اکسید شدن و خوردگی بسیار بالا است، بنابراین عوامل محیطی مثل برف و باران موجب آسیب فیزیکی در ساختار این ورق نخواهد شد.
- برای اکثر ساختمانها و سازههای مقاوم در برابر زلزله، از ورق شادولاین به دلیل سبک بودن و وزن کم استفاده می شود.
- عمر مفید ورق شادولاین به خاطر پوشش گالوانیزهای که دارد، بسیار بالا بوده و میزان دوام آن حدود ۲۰ الی ۳۰ سال میباشد.
- میزان جلوه بصری و زیبایی ورق های رنگی شادولاین از سایر ورق ها بیشتر می باشد.
- تولیدات ورق شادولاین بر اساس استانداردهای داخلی و بینالمللی صورت گرفته و تمام آلیاژ و ابعاد در نظر گرفته برای آنها مورد تأیید می باشد.
- در شرایط جوی نامساعد و نامناسب، رنگ ورق های شادولاین بسیار پایدار و مقاوم بوده و از بین نمیرود.
- هزینه نگهداری و تعمیرات مختلف ورقهای شادولاین به نسبت سایر ورقها کمتر میباشد.
- فشار و ضربات مختلف در ورق شادولاین موجب آسیب و صدمه در آن نمی شود.
- مقاومت زیاد ورق های زیبای شادولاین مانع شکستگی آنها می شود و چون وزن بسیار پایینی داشته، می توان به راحتی آنها را به پشت بام ساختمان یا کارخانه برای نصب منتقل کرد.